Maxizmus - A Halhatatlanok Hajnala

B.G Max3. Bűn és bűnösök

Max beült az autójába, és folytatta a vándorlást a halhatatlanok sivatagjában. Nem tudta pontosan, hová, és meddig megy még, de érezte, hogy feladata van még, mielőtt visszamegy a Közösségbe. Az egykori olajfúrótorony bekötőútján haladt, amelyet a nehéz járművek simára és keményre tapostak. Néhány csenevész bokortól, cserjétől eltekintve csak mélyedések és vörös homok volt mindenütt. A nap még alig kelt fel, de már égetett. Autója mögött kanyargott a por, előtte feltűnt az egykori Észak-Dél autópálya betoncsíkja.Nagyon ritkán lehetett autóval találkozni, a halandó emberek nem hagyták el a városokat. A halhatatlanok Közösségekben éltek. ezenkívül voltak még a Remeték, akik különféle okokból barlangokban, autókban, sátrakban, elhagyott vasúti vagy olajfúró épületekben és más hasonló helyeken laktak. A halandóból halhatatlanná válás fontos lépcsőfoka volt a remetelét.

Max tehát haladt az autópályán, és mivel látott néhány antennát az út mentén, kíváncsi volt, lehet -e itt valami rádióadást fogni, ezért elkezdte tekergetni az autórádiót. Szerencséje volt, egy helyen talált egy ismeretlen városi rádióadót. Éppen a híreket mondták:

"A rendőrségi drónjárőrök nagy kiterjedésű illegális répa- és uborkaültetvényt fedeztek fel a levegőből. Az efféle ültetvények köztudottan veszélyeztetik államilag engedélyezett növényfajaink tisztaságát, ezáltal világunk élelmezését, az emberiség jólétét és bolygónk fenntartható fejlődését. A rendőrség az elkövetők felkutatását megkezdte. Valószínűleg egy Közösség áll a háttérben. A közösségi bűnözők nem értik, hogy egy Földünk van, és mivel mindannyian itt élünk, egységesnek kell lennünk a fenntarthatóság tekintetében. Különc magatartásukkal ők az emberiség ellenségei. A törvény teljes szigorával le fog sújtani az elvetemült bűnözőkre."

Eddig voltak a hírek. Max elgondokodott. Nincs új a Nap alatt, a történelem ismétli magát. Amikor gyerek volt, még mindenkinek szabadott répát és uborkát termelni. Egy szabad kor volt, szólásszabadság volt, legalábbis ez volt a papíron. Persze volt egy nagy birodalom, amit nem szabadott szidni. A rendőrség előtt áthúzott fényképezőgépes tábla jelezte, hogy tilos fényképezni. Aztán néhány évtizedig bárkit lehetett szidni. Aztán megint jött egy új birodalom, akit megint nem lehetett szidni. Ők tiltották meg a saját részre történő házi zöldség, gyümölcs és hústermelést. Zöldséget, húst, gyümölcsöt előállítani csak állami Zöldség-, Gyümölcs- és Húsgyárban szabad.

A Közösségek még ezelőtt alakultak ki. Akik termeltek, odaadták a húst, gyümölcsöt, zöldséget néhányuknak, akik csomagokat készítettek belőle. Az emberek elmentek érte. Erős kapcsolatok, barátságok alakultak ki ebből. Néhány barát közösen földet vett, földházat épített, traktor helyett hucul lovat vett. Sokkal egyszerűbb és olcsóbb volt így a kezdés, mint egy régi traktort rendbehozni. Szabályzatuk tíz pontból állott. Működésük eltért a lazádokétól, így amikor a lazád lett a hivatalos létforma, a Közösségeket elkezdték háttérbe szorítani. Kikiáltották őket a bolygó és az emberiség ellenségének, akik a jólétet és a fenntartható fejlődést veszélyeztetik.

A bűn fogalma ekkor még más volt. Bár folyamatosan változott. Ami eddig jó volt, szép volt, az hirtelen bűn lett, ami csúnya volt, és rossz, az erénnyé változott. Max nem volt bűnöző, egy nyári estén sisak nélkül motorozott álmai hölgyével, és elkapták a rendőrök - talán ennyi volt minden vétke. Érdekes lány volt ez. Hangulatingadozásait tudatosan megélte, amikor rossz napja volt, józan ésszel végig tudta gondolni, hogy igen, most rossz napom van, de ez nem más emberek hibája, hanem én érzem magam így. És nem engedelmeskedett az ebből fakadó impulzusoknak, hanem megvárta, míg változik a hangulata. "Maga tudatosan megéli ezt?"- kérdezte a pszichológusa. "Igen"-válaszolta a lány. "Hihetetlen" És valóban, egy hihetetlen lány volt ez, akik kordában tudta tartani a hangulatingadozásait a józan ész erejével.

Kommentek. Írd meg, mit gondolsz, a gazdapiac (kukac) gmail.com címre.

Még nincsenek kommentek. Légy Te az első!


Tetszett?
Írjak még, szívesen olvasnád?
Kérlek, támogasd meg a projektet: